UVJETI KUPNJE
Ivart Design d.o.o
Stara cesta 20, 10251 Hrvatski Leskovac
Zagreb
OIB: 11897744956
+385 (1) 2039 423
info@ivaviljevac.com

Uvjeti kupnje definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije robe ponuđene u našoj web trgovini. Isporučitelj robe ponuđene na ovim stranicama je tvrtka Ivart Design d.o.o.
Kupac je svaki posjetitelj internet trgovine koji odabere barem jedan proizvod, naruči i plati te time sklopi Ugovor sklopljen na daljinu.
Korištenjem internetskih stranica i web trgovine www.ivaviljevac.com prihvaćate sve dolje navedene uvjete korištenja i potvrđujete da ste iste pročitali i u potpunosti razumjeli.
Ako se iz bilo kojeg razloga ne slažete s bilo kojim od uvjeta korištenja molimo Vas ne služite se ovim internetskim stranicama niti njezinom web trgovinom.
Uvjeti poslovanja Internet trgovine www.ivaviljevac.com sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (N.N. 41/14; 110/015), glava III. – Sklapanje ugovora izvan poslovnih prostorija i ugovora na daljinu, te predstavljaju prethodnu obavijest u smislu Članka 43. ZZP.
Narudžbom proizvoda Kupac potvrđuje prihvaćanje uvjeta poslovanja. Prihvaćanjem općih uvjeta prodaje Kupac izjavljuje da su svi podaci koje je dao o sebi istiniti i potpuni, da je poslovno sposoban, ovlašteni korisnik kreditne kartice te da ne postoje nikakve poznate mu zapreke naručivanju i kupnji proizvoda, tj. za kupnju putem internetske ponude.
Korištenjem internetskih stranica i web trgovine www.ivaviljevac.com prihvaćate sve dolje navedene uvjete korištenja i potvrđujete da ste iste pročitali i u potpunosti razumjeli.
Ako se iz bilo kojeg razloga ne slažete s bilo kojim od uvjeta korištenja molimo Vas ne služite se ovim internetskim stranicama niti njezinom web trgovinom.
Ivart Design d.o.o, putem Internet trgovine omogućuje kupnju cjelokupnog asortimana robe koja se nalazi u web ponudi. Proizvodi su opisani i predstavljeni na detaljan način, boja proizvoda može varirati uslijed rasvjete i postavka monitora.

Cijene su izražene u kunama i eurima te uključuju PDV.

Porezni obveznik Ivart Design d.o.o. je u sustavu PDV-a.

Zaključno s kupnjom, vrijedi cijena na dan narudžbe, odnosno sva naručena roba biti će isporučena po cijenama koje su vrijedile po izradi ponude odnosno u trenutku narudžbe.

Ivart Design d.o.o zadržava pravo izmjene cijena u bilo kojem trenutku bez prethodne najave, te pokretanje sniženje cijena i posebne akcije.

Za narudžbe zaprimljene od kupaca koji žive izvan EU, mogući su dodatni troškovi carine i poreza, koju plaća kupac.
Ivart Design d.o.o zadržava pravo na izmjenu ovih uvjeta i pravila bez prethodne najave.

NARUDŽBE

Ivart Design d.o.o zadržava pravo da odgodi dostavu narudžbe, ukoliko postoji problem sa naplatom narudžbe ili je kupac dao nepotpune podatke o dostavi.
Ako naručen proizvod nije dostupan (privremeno ili je rasprodan), kupac će biti obaviješten putem elektronske pošte.
Ukoliko je proizvod rasprodan, narudžba će se otkazati i kupac će dobiti povrat sredstava.

NAČIN PLAĆANJA

Iva Viljevac Fashion Jewelry koristi WSPay za online plaćanja.

WSPay je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. WSPay kupcu i trgovcu osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što podvrđuje i PCI DSS certifikat koji WSPay ima. WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

PLAĆANJE PUTEM UPLATNICE ILI INTERNET BANKARSTVOM NA RAČUN
Na kraju narudžbe sustav će vam generirati ponudu po kojoj uplaćujete. Upute za plaćanje dobit ćete na e-mail.
Plaćanje izvršavate putem Internet bankarstva ili opće uplatnice.
Na polju poziv na broj koristite broj narudžbe.
U opis plaćanja također koristite broj narudžbe.
Narudžba se procesuira kada je uplata vidljiva na našem računu.
Nakon vidljive uplate Vašu narudžbu izrađujemo, pakiramo i šaljemo.
Vaš račun za izvršenu kupovinu dostavit ćemo Vam u elektroničkom obliku na e-mail.

PLAĆANJE KREDITNIM KARTICAMA
Iva Viljevac Fashion Jewerly prihvaća sljedeće kreditne kartice:
WSPayAmerican ExpressDiners Club InternationalVisaMasterCard MaestroDiscoverVerified By VisaMasterCard® SecureCode™

PLAĆANJE PUTEM PAYPAL SERVISA
Kako bi Vam omogućili bržu i lakšu kupovinu, svoju narudžbu možete platiti servisom PayPal. Za plaćanjem putem PayPal-a, morate imati otvoren PayPal korisnički račun. Saznajte više na stranicama PayPal-a.
PayPal Logo

DOSTAVA
Dostupni proizvodi:
Odmah dostupni proizvodi, bit će poslani u roku 24 sata (ponedjeljak-petak) od vidljive uplate na računu tvrtke Ivart Design d.o.o.
Svi personalizirani artikli (npr. Letter narukvica, Letter ogrlica, Letter Medallion ogrlica itd.) bit će poslani u roku 24h od zaprimljene uplate ukoliko su odmah dostupni na stanju, u suprotnom ćemo poslati narudžbu u roku 3-7 radnih dana.
Za vrijeme sniženja, akcija i blagdana vrijeme slanja se može produžiti.
Nakon što je poslana, narudžba stiže na Vašu adresu u roku 1-2 radna dana.

Prednarudžbe i proizvodi koji se trebaju proizvesti po mjeri:
Prednarudžbe i proizvodi koji se trebaju tek proizvesti po narudžbi, šaljemo čim stignu iz proizvodnje, najkasnije u roku 3-7 radnih dana o zaprimljene uplate.
Ukoliko nismo u mogućnosti izvrštiti isporuku u navedenom roku, kuapc će o tome biti obaviješten.
Puna cijena će biti naplaćena odmah po zaprimanju narudžbe, bez obzira na kasniji termin dostave.

ROK DOSTAVE

Isporuka u vrijeme blagdana unutar RH:
Sve narudžbe odmah dostupnih artikala zaprimljene (plaćene) do ponedjeljka 21.12.2020. u 12h šaljemo najkasnije u utorak. 
Personalizirane narudžbe zaprimljene (plaćene) do četvrtka 17.12.2020. u 12h šaljemo najkasnije u utorak. 
Ne odgovaramo za kašnjenja u isporuci. 

Narudžbe unutar Hrvatske šaljemo putem Eurosender d.o.o, a očekivano vrijeme dostave je 1-2 radna dana od dana slanja, odnosno preuzimanja pošiljke na adresi tvrtke Ivart Design d.o.o. od strane kurirske službe. Po završetnu narudžbe primit ćete obavijest. Vaša narudžba stiže u roku 48h od zaprimanja navedene obavijesti.
Dostava na otoke može biti i duža, a za vrijeme sniženja i akcija, rok dostave se može produžiti za 7 radnih dana.
Narudžbe izvan Hrvatske šaljemo Hrvatskom Poštom, a očekivano vrijeme dostave je:
Europa: 5 – 14 radnih dana
USA i ostatak svijeta: 2-4 tjedna

Ivart Design d.o.o nije odgovoran za kašnjenja u isporuci, uzrokovana vremenskim prilikama, međunarodnim carinskim zadržavanjima pošiljke ili bilo kakvim drugim okolnostima van naše kontrole.

CIJENA DOSTAVE

Cijena dostave nije uračunata u cijenu proizvoda i posebno se naplaćuje, odnosno za područje Republike Hrvatske, dostava je 20 kn, za narudžbe iz zemalja Europske unije cijena dostave je 5 EUR odnosno 40 kn te za ostale zemlje izvan EU dostava se naplaćuje 10 EUR, odnosno 80 kn.

Kupac je obvezan prilikom preuzimanja pošiljku pregledati, vidljiva oštećenja prijaviti izravno dostavljaču, te odbiti primiti oštećenu pošiljku. Potpisom dostavnice i primitkom računa registrirani korisnik potvrđuje da je prilikom preuzimanja proizvoda izvršio njegov pregled i da nema primjedbi na oštećenja na transportnim pakiranjima.

Ukoliko kupac odbije primiti pošiljku zbog utvrđenih i vidljivih oštećenja na transportnim pakiranjima, dužan je ispuniti odgovarajući obrazac dostavne-kurirske službe u vezi oštećenih pošiljaka, te putem e-mail-a odmah, a najkasnije u roku od 8 (osam) dana obavijestiti Ivart Design d.o.o da li želi ponovljenu isporuku ili povrat novca. Po primitku reklamirane pošiljke i odgovarajućeg obrasca Ivart Design d.o.o se obvezuje, u rokovima propisanim za dostavu izvršiti ponovljenu dostavu ukoliko se radi o proizvodu koji se nalazi na zalihama kod Ivart Design d.o.o. ili na zahtjev registriranog korisnika izvršiti povrat novca.

POVRAT ROBE I SREDSTAVA

Za povrat robe, kontaktirajte nas putem elektroničke pošte na info@ivaviljevac.com

Ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 14 dana. Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti , prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom elektroničkom poštom, na info@ivaviljevac.com, putem obrasca za jednostrani raskid ugovora.

Ivart Design d.o.o. nije dužan izvršiti povrat za robu izrađenu po narudžbi. U tom smislu, robom izrađenom po narudžbi smatraju se personalizirani Letter i Dream artikli, Semiprecious i Leather narukvice koje izrađujemo po mjeri.

Potrebno je navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona te broj računa (IBAN) na koji ćemo izvršiti povrat sredstava. Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom.

OBRAZAC ZA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Ivart Design d.o.o. prihvaća sve oblike reklamacije koje se odnose na proizvod koji je stigao s greškom, u skladu s čl. 403 Zakona o obveznim odnosima:

Pregled stvari i vidljivi nedostaci
Članak 403

(1) Kupac je dužan primljenu stvar na uobičajeni način pregledati ili je dati na pregled, čim je to prema redovitom tijeku stvari moguće, i o vidljivim nedostacima obavijestiti prodavatelja u roku od osam dana, a kod trgovačkog ugovora bez odgađanja, inače gubi pravo koje mu po toj osnovi pripada.

(2) Kad je pregled izvršen u nazočnosti obiju strana, kupac je dužan svoje primjedbe zbog vidljivih nedostataka priopćiti prodavatelju odmah, inače gubi pravo koje mu po toj osnovi pripada.

(3) Ako je kupac otpremio stvar dalje bez pretovara, a prodavatelju je pri sklapanju ugovora bila poznata ili morala biti poznata mogućnost takve daljnje otpreme, pregled stvari može biti odgođen do njezina prispijeća u novo odredišno mjesto, i u tom slučaju kupac je dužan prodavatelja obavijestiti o nedostacima čim je po redovitom tijeku stvari mogao za njih doznati od svojih klijenata.

(4) Kod potrošačkih ugovora potrošač kao kupac nije obvezan pregledati stvar niti je dati na pregled, ali je obvezan obavijestiti prodavatelja o postojanju vidljivih nedostataka u roku od dva mjeseca od dana kad je otkrio nedostatak.

Sukladno čl. 77 Zakona o zaštiti potrošača  troškove povrata robe snosi kupac, u slučaju da je proizvod ispravan te se vraća iz subjektivnih razloga, a ne zbog oštećenja.

Sukladno čl. 77 st. 5 Zakona o zaštiti potrošača Potrošač je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja I funkcionalnosti robe.

Kupac je dužan robu poslati natrag prodavaču na adresu: Ivart Design d.o.o., Stara cesta 20, 10251 Hrvatski Leskovac na siguran način uz koji će dobiti potvrdu o slanju pošiljke. Preporučeno je slanje Hrvatskom poštom: preporučena pošiljka.

Prodavač je dužan kupcu vratiti novac za proizvod najkasnije u roku od 14 dana primitka robe. Iznos naplaćene poštarine prodavač nije dužan vratiti.

Roba treba biti vraćena u originalnom stanju, ne smije biti nošena ili korištena te treba biti vraćena sa svim originalnim etiketama, ambalažom i priloženim računom.

Zaštitna etiketa treba ostati na proizvodu.

VRSTE POVRATA
Zamjena za veličinu ili drugi proizvod:
Zamjena je moguća ukoliko je željeni zamjenski artikl dostupan.

Povrat sredstava:
Povrat sredstava biti će proslijeđen u roku 14 dana, nakon što Ivart Design d.o.o provjeri i prihvati vraćenu robu, koja mora biti u originalnom stanju.

REKLAMACIJE I PRIGOVORI

Ukoliko kupac ima primjedbe na kupljene proizvode, prema članku 10 Zakona o zaštiti potrošača ima pravo prodavaču uputiti pisani prigovor putem elektroničke pošte na info@ivaviljevac.com ili na adresu: Ivart Design d.o.o., Stara cesta 20, 10251 Hrvatski Leskovac.

Pri tome molimo Vas da upišete ime i prezime, adresu, kontakt i opis prigovora.
Na Vaš prigovor pismeno ćemo odgovoriti u roku 15 dana od zaprimanja istog.

ODGOVORNOST ZA MATERIJALNE NEDOSTATKE

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, na odnose između potrošača i prodavatelja u slučaju materijalnog nedostatka na proizvodu, primjenjuju se odredbe Zakona o obveznim odnosima (NN 35/05,41/08, 125/11, 75/15) o odgovornosti za materijalne nedostatke.

Kupac je obavezan obavijestiti prodavača o postojanju vidljivih nedostataka, bez odgađanja a najkasnije u roku od dva mjeseca od dana kada je otkrio nedostatak. Kao prodavač, ne odgovaramo za materijalni nedostatak prodane stvari koji se pokaže nakon proteka dvije godine od prodaje stvari.

Eventualne sporove Prodavatelj i Kupac nastojat će riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom nadležan je sud u mjestu sjedišta prodavatelja.
Posebnom regulativom Europske unije, od 15.2.2016. diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnju biti će moguće riješiti putem ODR platforme.
To znači da ukoliko naiđete na problem tijekom online kupovine unutar EU (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene itd.) svoj prigovor možete na brzi i jednostavan način podnijeti putem te platforme.

Platformu mogu koristiti i potrošači i trgovci, a prigovor je moguće podnjeti na bilo kojem od 23 službena jezika EU.

https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=HR

AUTORSKA PRAVA

Autorska prava su u cijelosti zadržana. Cjelokupan sadržaj i formati na stranicama www.ivaviljevac.com su vlasništvo tvrtke Ivart Design.d.o.o.

Sav sadržaj koji se nalazi na našim stranicama, ukoliko nije u osobne svrhe, ne smije se bez našeg dopuštenja koristiti niti dalje ustupati trećim strankama. Autorska prava u bilo kojem skinutom materijalu nisu prenosiva na Vas u slučaju bilo kakvog skidanja ili kopiranja. Nije dozvoljeno reproducirati, objavljivati, distribuirati, pokazivati, modificirati, kreirati derivirani rad, prodavati ili sudjelovati u prodaji, ili eksportirati u nijednom slučaju, u cjelini ili u dijelovima, bilo koji dio sadržaja, stranica.

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Obavezujemo se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima koji su nužni za ispunjenje naših obveza.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi naši djelatnici odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Unos i prijenos osobnih podataka i podataka o broju kreditne kartice zaštićen je najvišim sigurnosnim standardima koje osigurava WSPay sustav za on-line autorizaciju kreditnih kartica u skladu sa zahtjevima kartičara i kartičarskih brendova te PCI DSS standarda. Autorizacija i naplata kreditnih kartica radi se korištenjem sustava WSPay za autorizaciju i naplatu kartica u realnom vremenu.

Iva Viljevac Fashion Jewelry obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Iva Viljevac Fashion Jewelry i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Politika kolačića (cookies)

Kako bi ova web stranica radila pravilno, kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranice, u svrhu poboljšavanja vašega iskustva pregledavanja, ova stranica mora na vaše računalo spremiti malenu količinu informacija ( Cookies ) . Preko 90 % svih web stranica koristi ovu praksu no prema regulacijama Europske unije od 25.03.2011. obvezni smo prije spremanja Cookie-a zatražiti vaš pristanak. Korištenjem web stranice pristajete na uporabu Cookie-a. Blokiranjem cookie i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti Vam neće biti dostupne.

Što je kolačić?

Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internet preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama.

Kolačići mogu spremati širok pojas informacija uključujući osobne informacije (kao što je Vaše ime ili e-mail adresa). Ipak, ova informacija može biti spremljena jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Ipak, možete promjeniti Vaše postavke internet preglednika da možete sami birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, pobrišete spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju internet preglednika i slično.

Kako onemogućiti kolačiće

Isključivanjem kolačića odlučujete da li hoćete dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Za informacije o postavkama kolačića, odaberite web-preglednik koji koristite. • Chrome • Firefox • Internet Explorer 9 • Internet Explorer 7 i 8 • Opera (stranica na engleskom jeziku) • Safari (stranica na engleskom) Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na web stranicama.

Što su privremeni kolačići?

Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računala po zatvaranju internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju privremene podatke, poput stavki u košarici za kupnju.

Što su stalni kolačići?

Stalni ili spremljeni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja programa internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju podatke, kao što su ime za prijavu i lozinka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu. Stalni kolačići ostat će na računalu danima, mjesecima, čak i godinama.

Što su kolačići od prve strane?

Kolačići od prve strane dolaze s web-mjesta koje gledate, a mogu biti stalni ili privremeni. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pohraniti podatke koje će ponovo koristiti prilikom sljedećeg posjeta tom web-mjestu.

Što su kolačići treće strane?

Kolačići treće strane dolaze s reklama drugih web-mjesta (kao što su skočne ili druge reklame) koje se nalaze na web-mjestu koje gledate. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pratiti korištenje Interneta u marketinške svrhe.

Da li ivaviljevac.com koristi kolačiće?

Da, s primarnim ciljem kako bi vam naše web stranice omogućile bolje korisničko iskustvo i jednostavniju web kupovinu.

Kakve kolačiće koristi ivaviljevac.com i zašto

  • Privremeni kolačići (Session cookies) – to su privremeni kolačići koji ističu (i automatski se brišu) kada zatvorite internet preglednik. Mi koristimo session cookies da omogućimo pristup sadržaju i omogućimo komentiranje (stvari koje morate učiniti kada se prijavite sa svojim podacima na web stranicu).
  • Trajni kolačići (Persistent cookies) – ti obično imaju datum isteka daleko u budućnost i tako će ostati u vašem pregledniku, dok ne isteknu, ili dok ih ručno ne izbrišete. Mi koristimo trajne kolačiće za funkcionalnostima kao što su “Ostanite prijavljeni” tickbox, što korisnicima olakšava pristup kao registriranom korisniku. Mi također koristimo trajne kolačiće kako bi bolje razumjeli navike korisnika, tako da možemo poboljšati web stranicu prema vašim navikama. Ova informacija je anonimna – ne vidimo vaše individualne podatke.

Da li na web stranici ima kolačića treće strane?

Ima nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće. Ovi kolačići nisu postavljeni od strane ove web stranice, ali neki služe za normalno funkcioniranje određenih mogućnosti koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju. Trenutno omogućujemo:

  • Društvene mreže
    Korisnici se mogu prijaviti i registrirati preko vlastitih računa sa društvenih mreža Facebook. Također dijeljenje članaka na društevnim mrežama postavlja korisniku kolačiće.
  • Mjerenje posjećenosti
    ivaviljevac.com koristi servis za mjerenje posjećenosti, Google analytics.
    Ako želite onemogućiti da vam navedeni servisi spremaju kolačiće, možete ih zabraniti na sljedećem linku: Google Analytics – https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Dodatne informacija oko isključivanja kolačića

Trenutno postoji nekoliko web stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise.

Više se možete informirati na sljedećim linkovima:

http://www.allaboutcookies.org/
http://www.youronlinechoices.eu/